DARRERA HORA

domingo, 27 de noviembre de 2011

SETMANA RELATIVAMENT TRANQUILA

L'altra dia us comentava que els meteogrames feien molt bon pinta per aquesta setmana vinent. Res més allunyat de la realitat per que al final l'anticicló ha guanyat la partida i s'ha fet fort a les Açores i restant nosaltres dins el seu radi d'acció tota la setmana vinent i ja veurem si no s'allarga encara més dies.

El que sí marquen els models és l'arribada d'un front divendres que podria portar precipitacions febles a la meitat nord i una baixada de temperatures amb nevades al Pirineu en cotes acceptables per l'època.

El front en questió ens passarà pel damunt, però ho farà en terreny enemic ja que estarem en ple radi d'acció de l'anticicló, així que per molt actiu que es pugui mostrar, fora del Pirineu, poca cosa donarà de sí.

El GFS ens posa el front més aviat debilitat:




El Europeu és el model que veu el front més actiu tot i que segurament en pròximes sortides també l'acabarà debilitant en pròximes sortides.



El GEM també el posa una mica més actiu que no pas el GFS però sense arribar a profunditzar-lo tant com l'Europeu:



I el UKMO va una mica en la línia del GFS:



El que sí es veu clar en tots els models és aquest anticicló amb clar suport càlid en alçada a la zona d'Açores i que fa pinta de voler estar amb nosaltres força dies.

Ho anirem seguint, però repeteixo que l'anticicló està molt fort i el front no crec que passi de donar nevades entre febles i moderades al Pirineu en cotes mitges i algun ruixat aïllat en alguns punts de la meitat nord. Ho seguirem!!