DARRERA HORA

domingo, 6 de noviembre de 2011

POSSIBLE MEDICANE A LA MEDITERRÀNIA

En les pròximes hores tenim possibilitats de formació d'un Medicane a la Mediterrània. La Depresió que ens està afectant aquests dies, sembla que podria agafar característiques similars a les d'un huracà, salvant les diferències entre un i altra fenòmen, és clar.

Aquí teniu un parll d'imatges de satèl.lit de Medicanes que s'han format a la Mediterrània en el passat i que us poden ajudar a identificar-ne la seva formació observant les imatges del satèl.lit a partir d'aquesta tarda i demà.

Al sudest peninsular:



I al sud d'Itàlia:



Si us heu fixat en els dos exemples anteriors, el fenòmen també te un ull al mig del sistema i presenta diversos braços en forma de fronts de núvols.

Si observem l'imatge de fa una estona a tocar de les 14h, podem veure com les traces de precoipitació que tenim a la nostra zona ja denoten la tendència a la formació de la seva estructura.



No cal dir que si finalment es forma, que tot sembla indicar que sí, allà on ho faci, els vents podran ser molt forts, la convecció severa i la formació de mànegues sobre el mar pot ser molt marcada.

Segons diversos models, la baixa adquiriria aquestes característiques plenes entre aquesta nit i demà dilluns al voltant de les Balears amb zones de precipitació potent al seu voltant. Així s'ho olora el NAE:



I així el WRF:




Compte donç les Balears les pròximes hores per que la situació és de risc marcat.