DARRERA HORA

lunes, 21 de noviembre de 2011

PREVISIÓ PER DILLUNS 21 DE NOVEMBRE





Per avui dilluns tot i que a primeres hores encara hi pugui haver clarianes en algunes comarques, la tendència és a que els cels vagin quedant força ennuvolats a bona part del País, només amb algunes clarianes cap al sector nordoest del País. S'esperen precipitacions cap als dos extrems del litoral en forma de ruixats i fins i tot cap a l'extrem sud encara amb possibilitat d'algun fenòmen tempestuós. Possibilitat d'algun ruixat dispers en qualsevol altra punt del centre i est del País. La tendència és que a mesura que avanci el matí, les precipitacions de l'extrem nord del litoral es vagin extenent cap a d'altres comarques del nordest del País.

A la tarda els cels ja seran ennuvolats a totes les comarques. Les precipitacions aniran guanyant extensió i força a tot el nordest del País i s'aniran extenent cap al litoral i prelitoral de Barcelona i altres comarques de la meitat nord del País. En aquestes zones, especialment sector nordest, les precipitacions podran anar acompanyades de tempesta i ser localment intenses i deixar registres importants de precipitació. A la resta de comarques del centre i meitat sud del País, cels ennuvolats amb possibilitat de ruixats de caràcter dispers.

Els vents seran tot el dia de E a l'extrem nord del litoral i de ENE a la resta de zones marítimes.

Les temperatures mínimes es matindran sense canvis destacables i les màximes es mantindran estables al centre i meitat sud del País i es quedaran més curtes a la meitat nord.


AVANÇ DE PREVISIÓ PER DEMÀ DIUMENGE

Per demà dimarts s'espera un matí molt ennuvolat i encara amb precipitacions a bona part del País. Les més importants cap a la meitat sud del País on podranm ser molt abundants i ja de caràcter feble o moderat al centre i meitat nord. A la tarda es mantindran els cels ennuvolats i amb precipitacions cap al sud del País i tendència a obertura de clarianes i retirada de les precipitacions a la meitat nord del País.


TENDÈNCIA PRÒXIMES JORNADES

La tendència és que a partir de dimecres ens penetri una falca anticiclònica i els cels romanguin amb molt poca nuvolositat, domini del temps assoleiat i boires matinals extenses. Aquesta llei de temps podria perllongar-se com a mínim fins el cap de setmana.