DARRERA HORA

miércoles, 2 de noviembre de 2011

PREVISIÓ PER DIMECRES 2 DE NOVEMBRE





Per avui dimecres cal esperar un matí amb cels variables arreu del País amb cels més tapats cap a l'est de les comarques de Barcelona i Tarragona. Son possibles ruixats i localment alguna tempesta, puntualment d'intensitat, entre el litoral de Barcelona i Tarragona especialment de matinada i primeres hores del matí, disminuint aquesta possibilitat tot i que sense desaparéixer del tot, cap a les hores centrals del dia. També es pot produir algun ruixat dispers i poc important al matí en algun punt del prelitoral i centre del País.

A la tarda els cels seguiran variables a bona part del País. A mesura que avanci la tarda i vespre, tornarà augmentar la possibilitat de ruixats i alguna tempesta local, puntualment intensos entre el litoral de Barcelona i Tarragona. Els cels tendiran a anar-se tapant per ponent i quadrant nordoest del País. A mesura que avanci la tarda podran anar apareixent ruixats per ponent i quadrant nordoest i altres zones del pirineu i prepirineu(especialment cara sud) que amb el pas de les hores aniran agafant força. A la resta del País no es descarta la possibilitat d'alguns ruixats dispersos més probables com més avançada estigui a tarda.

Els vents seran tot el dia de SSE al litoral de Barcelona i Tarragona i de SSO al de Girona.

Les temperatures es mantindran estables o una mica més altes que les registrades ahir dimarts.


AVANÇ DE PREVISIÓ PRÒXIMES JORNADES

Per demà dijous s'espera una jornada molt ennuvolada amb pluges generals a tot el País. Les més abundants correspondran a les cares sud de les muntanyes de la meitat nord del País(cara sud del Pirineu i Prepirineu especialment). No obstant, també es poden assolir registres de precipitació importants en d'altres punts del País. Possiblement, les comarques del sud de Lleida i interior de Tarragona, extrem sud del País i extrem nordest(empordà), serien les comarques menys beneficiades per aquest episodi de precipitacions, tot i que de ploure també hi plourà.

Per divendres s'espera també un dia amb molts núvols arreu del País i amb precipitacions ja menys extenses que les de la jornada de dijous. En aquest cas, les precipitacions podrien afectar de forma important zones del litoral i prelitoral i també algunes comarques del centre del País. A la resta del País les precipitacions que poguéssin sorgir, segurament ja serien més disperses.