DARRERA HORA

viernes, 25 de noviembre de 2011

METEOGRAMES ESPERANÇADORS

Per fi es comença a olorar l'hivern en els mapes del temps. Fins ara el novembre s'ha caracteritzat per ser molt plujós però amb temperatures relativament suaus per l'època.

En els meteogrames i dins uns terminis acceptables(mitjà termini) ja es veuen aquests indicis de canvi cap a més fred. Si us fixeu en aquest meteograma corresponent a la Costa Central Catalana i més concretament a les zones que he encerclat, podreu veure com les temperatures a tots dos nivells atmosfèrics tenen una tendència clara a la baixada progressiva a partir del dia 1 de desembre aproximadament.

Això es veu molt més clarament amb la línia negre que de fet és la qu mana j que és l corresponent a la sortida del panell principal del GFS. Però també ho podeu veure amb la majoria de línies de la resta de colors que tot i que presenten força dispersió, mantenen aquesta tendència a la baixa.



A banda del que us deia, a la base del meteograma s'hi indiquen les possibles precipitacions i també sembla que estarem entretinguts.

Fent lectura del meteograma donç, podem extreure que molt posiblement la setmana vinent anirem fent un nou gir cap a l'inestabilitat, amb precipitacions que ens podran afectar de forma tímida i intermitent la primera meitat de setmana i amb una segona meitat de setmana en que el temps es podria complicar molt més, amb precipitacions que podrien anar a més, amb baixada clara de les temperatures(no parlem de fredorades) i amb neu abundant a les muntanyes i en cotes ja molt més acceptables per l'època que no pas ho hagi fet al llarg el mes de novembre.