DARRERA HORA

sábado, 19 de noviembre de 2011

PREVISIÓ PER DISSABTE 19 DE NOVEMBRE





Per avui dissabte cal esperar un matí amb cels força ennuvolats cap a l'extrem sud del País i amb cels variables a la resta de comarques de la meitat sud i comarques centrals del País. S'esperen també alguns intervals de núvols en punts del Pirineu. A la resta del País cels amb presència de núvols prims que podran entaranyinar el cel. Presència de boires matinals en zones fondes del centre del País. Al llarg del matí ja podria treure el nas alguna precipitació per l'extrem sud del País.

A la tarda es mantindran els cels molt ennuvolats a l'extrem sud on ja podran presentar-s'hi ruixats. Tendència progressiva a augmentar els núvols cap al nordest del País on també avançada la tarda i vespre es poden presentar alguns ruixats en zones litorals que a més en aquest cas no es descarta puguin anar acompanyats d'algun fenòmen tempestuós local. Cels variables a la resta de litoral i prelitoral sense descartar del tot, malgrat és poc probable, algun possible ruixat molt local en zones litorals. Cels variables també al centre i ponent del País i cels amb menys núvols cap al sector nordoest i Pirineu central on si que hi haurà presència de núvols prims que podran entaranyinar els cels.

Els vents seran tot el dia de ENE a al litoral de Tarragona i Barcelona i de ESE al litoral de Girona.

Les temperatures es mantindran estables.


AVANÇ DE PREVISIÓ PER DEMÀ DIUMENGE

Per demà diumenge s'esperen cels força tapats a bona part del país amb els núvols més gruixuts als dos extrems del litoral i cap al Pirineu Oriental. Seran molt probables els ruixats al litoral de Girona i també possibles tot i que més locals a la resta del litoral i Pirineu Oriental. En aquestes zones litorals els ruixats que es presentin podrien tenir caràcter moderat i localment intens. Possibilitat també d'alguna gota o feble ruixat a qualsevol altra punt del País, en aquests casos a diferència del litoral, haurien de ser més dispersos de caràcter feble.

TENDÈNCIA PRÒXIMES JORNADES

La tendència és que tant dilluns com dimarts es mantingui la possibilitat de precipitacions a la meitat est del País. Caldrà seguir amb atenció però la posició que agafarà la baixa Mediterrània per que dependrà d'això que poguem tenir més o menys precipitacions en aquest inici de setmana.