DARRERA HORA

miércoles, 14 de diciembre de 2011

TENDÈNCIA PRÒXIMS DIES

Si analitzem els meteogrames per la Costa Central Catalana recien sortits del forn aquesta matinada, podem veure per una banda(marcat amb un cercle)com divendres s'inicia una baixada de temperatures a 1500m que també s'acabarà reflexant en superfície. Aquest descens de temperatures es mantindria tot el cap de setmana, però sembla que a partir de dilluns aquestes es recuperarien progressivament:




Pel que fa a la presió, podem observar com divendres ens baixarà marcadament pel pas d'un front que es mostraria actiu al Pirineu i més descafeinat a la resta del País. Després es recupera per tornar a caure entre diumenge i dilluns, moment en que una baixa ens passarà molt aprop de la nostra posició. Ja veurem de quina manera ens acabarà afectant tot i que a priori ens passaria per la seva banda menys activa i poc en caldrà esperar. I després, a partir de dilluns ens tornaria a abraçar l'anticicló amb pujada clara de les presions i estabilització del temps:



Més enllà ja veurem. De moment aquest front de divendres trenca la inèrcia anticiclònica de les darreres setmanes. L'Anticicló que ens abraçarà la primera meitat de la setmana vinent potser no serà ja tan estàtic com ho havia estat fins ara i no descartaria canvis més significatius abans d'acabar la setmana vinent.