DARRERA HORA

martes, 6 de diciembre de 2011

SEGUEIXEN ELS INDICIS

Com us deia aquest matí en l'anterior entrada, a mitjans de la setmana vinent la AO i la NAO tendeixen a tornar-se neutres després de molts dies en mode altament positiu. Per tant, és més que probable que aquesta zonalitat tan marcada i en latituds més aviat altes que tenim els darrers dies, comenci a perdre pistonada i ens pugui portar canvis de posició en els centres d'acció.

En la sortida d'aquesta tarda del model GFS, ens mostra una de les moltes possibilitats de possibles escenaris de cara a la segona meitat de mes. Segur que a la pròxima passada del model canviaran els mapes, però ja és molt que ens mostri aquesta possible situació d'avecció freda continental:



Son moltes hores enllà i no son gens fiables aquests mapes, però compte que no és la primera vegada que ens els mostra en les darreres passades. De fet, si mireu aquesta entrada que vaig fer el divendres passat dia 2 de desembre

http://meteoelpito.blogspot.com/2011/12/mes-indicis-de-fred.html

ja us mostrava un mapa gairebé calcat. S'haurà de seguir:




I tot plegat degut a un baixa que es deixaria caure a la Mediterrània que junt amb l'anticicló que pujaria de latitud cap a les Britàniques, ens impulsaria vents molt freds i amb possibilitat de barreja d'humitat.




Com us dic, no feu massa cas a aquests mapes que de moment només serveixen per deleitar la vista. Quan arribem a les dates ja tindrem temps de dir allò de: Carai!! Si en feia de dies que s'intuia aquesta fredorada!!

Ja ens agradaria poder exclamar això últim eh!!!