DARRERA HORA

lunes, 5 de diciembre de 2011

PREVISIÓ PER DILLUNS 5 DE DESEMBRE





Per avui dilluns s'espera un matí amb cels molt asserenats a bona part del País a excepció del Pirineu central i occidental on els núvols podran ser més abundants i fins i tot deixar anar amb el pas de les hores, precipitacions a la seva cara nord i zones d'influència.

A la tarda es mantindran els cels molt asserenats a tot el centre i sud del País. Pel que fa al Pirineu es mantindran els cels força ennuvolats i les precipitacions a la cara nord i zona d'influència. Pel que fa a la resta de la meitat nord del País, podran augmentar els núvols deixant els cels variables i sense descartar alguna gota o molt feble ruixadet esporàdic. Cap al sector nordest, a mesura que avanci la tarda aniran augmentan els núvols baixos i cap al vespre ja seran força abundants, especialment cap a la zona litoral i prelitoral. Cap al vespre augment també dels núvols cap a la Costa Central. No es descarta algun primer ruixadet avançada la tarda i vespre al litoral comprès entre el nord del Maresme i l'Empordà tot i que aquests ruixats serien molt més efectius de cara a la nit i matinada moment en que podrien fins i tot tenir localment certa intensitat i extendre's també de forma més aïllada cap a punt de la Costa Central.

La cota de neu al Pirineu voltarà els 1800m al matí, baixant cap als 1600m a la tarda i puntualment per sota d'aquesta cota al vessant nord de la serralada.

Els vents seran al matí de NNO a l'extrem nord del litoral i de ONO a la resta de zones marítimes. A mesura que avanci la jornada, es mantindrà el mateix règim de vents, girant però a ESE en el tram litoral entre la Costa Central i su de la Costa Brava.

Les temperatures mínimes es mantindran estables o pujaran lleugerament segons les comarques. Les màximes es mantindran molt similars a les registrades ahir diumenge a excepció de zones de muntanya on baixaran respecte les d'ahir.

AVANÇ DE PREVISIÓ PELS PRÒXIMS DIES

Per demà dimarts encara al matí els cels podrien romandre entre variables i ennuvolats al sector nordest del País i especialment litoral i prelitoral entre la Costa Central i la Costa Brava on encara al matí podrien presentar-se alguns ruixats locals i irregulars. De cara a la tarda els núvols en aquesta zona anirien marxant progressivament i desapareixeria el risc de precipitacions. Es mantindran tota la jornada els núvols a la cara nord del Pirineu amb risc d'algunes nevades. A la resta del País cels força asserenats.

Per dimecres, cels asserenats arreu del País només amb algunes restes de núvols al Pirineu i amb algunes primeres boires a valls i zones fondes del centre i interior del País.