DARRERA HORA

jueves, 1 de diciembre de 2011

TENDÈNCIA MES DE DESEMBRE

Tot i que per a qui ens agrada el temps revoltat, el fred, la pluja, la neu, etc, el que marquen a dia d'avui els models és anticicló i més anticicló i sense gairebé fred ni precipitacions ni a mig ni a llarg termini, hi ha certes esperances de que aquesta situació pugui revertir en questió de dies.

En el cas de l'índex AO(veure gràfica més avall), fixeu-vos com l'hem tingut clarament en positiu des de mitjans d'agost, just el moment en que les temperatures a casa nostra es van posar per sobre de les mitjanes i encara estem en aquesta situació. De fet, un mes darrera l'altra des de mitjans d'agost, hem tingut temperatures superiors a les mitjanes per l'època.

Donç be, la tendència d'aquest índex és clarament a la baixa d'aquí a uns dies i per tant, tot apunta a que a partir del dia 10 o 15 d'aquest mes, l'àrtic podria començar a vessar fred cap a latituds més baixes.





El mateix cal comentar de l'índex NAO. L'hem tingut en mode positiu bona part el darrers mesos i també tendeix a la baixa d'aquí a uns dies.



I alguns estacionals(no tots!!), segueixen insistint en que desembre pot acabar sent un mes amb temperatures per sota de la mitjana.



Tot son tendències i per tant, ja veurem que acabarà passant. De moment, el que sembla clar i gairebé segur, és que els deu primers dies de desembre ja no haurem d'esperar res de destacable en quant a fred i precipitacions. El temps serà en general estable i amb el pas d'algunes línies frontals poc actives que de moment poca cosa ens portaran d'interessant al nostre País. Paciència!!