DARRERA HORA

sábado, 31 de diciembre de 2011

POSSIBLE PETIT CANVI PER DILLUNS

Dilluns ens passa un front que podria ser una mica més actiu que els que ens han anat passat els darrers dies.

Aquí teniu el que serà el front vist des d'un perspectiva dels 500Hpa, amb un embossament fred de -26ªC que ens atravessarà. Com podeu veure, aquest embossament fred és molt estret i per tant, el que pugui donar de sí serà de molt curta durada.




Just passat el front, entraran la tramuntana i el mestral amb força tal i com podeu veure en el segúent mapa. I si us hi fixeu, entre tots dos vents, en el tram litoral i prelitoral entre Barcelona i Girona es crea una zona amb una espècia de buit(en color blanc). Això és el rebuf que molt probablement avançada la jornada de dilluns podrà afectar aquestes zones:




Depenent de fins a quin punt ens penetra més o menys la cua de l'embossament fred en alçada tindrem més o menys inestabilitat. Per que no és el mateix que ens passi pel damunt la -26ºC com ara mateix es preveu que al final només en passi la -21ºC. Si al final es compleixen els mapes tal i com ara es mostren i a més ja fa dies que insisteixen, els índex d'inestabilitat seran una mica marcats i fins i tot amb una mica de sort, podríem veure la primera tempesta de l'any 2012 per aquestes zones esmentades. Aquí teniu un mapa d'inestabilitat per dilluns tarda: