DARRERA HORA

viernes, 16 de diciembre de 2011

PREVISIÓ PER DIVENDRES 16 DE DESEMBRE





Per avui divendres s'espera un matí amb presència de molts núvols prims arreu del País. A mesura que avanci el matí els núvols s'aniran fent més compactes i abundants cap al sector nordoest del País on ja hi podrien aparéixer algunes primeres precipitacions. A mesura que avanci la jornada els núvols aniran a més arreu del País deixant els cels molt ennuvolats al Pirineu, Prepirineu i sector nordoest, cels entre variables i tapats a la meitat oest i extrem sud del País i variables a la resta del País.

S'esperen precipitacions entre febles i moderades especialment al Pirineu central i occidental, esporàdicament a l'oriental. També podran haver algunes precipitacions ja més febles i disperses al Prepirineu, al sector nordoest, comarques de ponent, comarques interiors de Tarragona i del sud de Lleida i comarques de l'extrem sud del País.

La cota de neu que al matí s'iniciarà al Pirineu al voltant dels 2000m, baixarà ràpidament al llarg de la jornada fins a uns 600m en aquesta zona.

Els vents seran tot el dia de OSO a totes les zones marítimes, girant avançada la tarda a NNO a l'extrem nord del litoral i NO a l'extrem sud. Destacar especialment avui la força del vent a tot el País, especialment a litoral i prelitoral.

Les temperatures avui seran clarament superiors a les d'ahir, especialment les màximes de la meitat est del País.

AVANÇ DE PREVISIÓ PEL CAP DE SETMANA

Per demà dissabte es mantindran els cels amb força núvols al Pirineu tota la jornada i amb precipitacions especialment a la seva cara nord saltant esporàdicament a la cara sud en una cota de neu que podria estar al voltant dels 600m o puntualment per sota en aquella zona. Cels variables al matí especialment al centre i meitat nord del País amb cels més asserenats al sud i amb tendència que de cara a la tarda els cels vagin quedant cada vegada més asserenats a totes les zones fora de l'àrea del Pirineu on s'hi manitindrien els núvols abundants.

Per diumenge s'espera una jornada amb força domini del sol arreu del País només destacant encara cels variables a primera hora a la cara nord del Pirineu sense descartar de tot encara alguna precipitació de matinada. La tendència però és que a mesura que avanci la jornada també en aquesta zona els cels vagin quedant asserenats.