DARRERA HORA

martes, 3 de enero de 2012

TENDÈNCIA PRÒXIMS DIES

Mapes en mà, no s'esperen canvis importants de temps ni a curt, ni a mig, ni a llarg termini. Si que és veritat que hi haurà un refredament a partir de finals de setmana degut a que hi haurà un fluxe de vents de nord cap a nosaltres en el passadís creat entre l'anticicló i les baixes de la Mediterrània. Aquest refredament es podria mantenir uns quants dies però sempre en terreny clarament anticiclònic. Així ho indiquen tan el GFS a llarg termini:



Com també ho indica el Europeu a llarg termini:



L'escalfament estratosfèric està sent molt fort i marcat i continua en alça. A més es preveu que encara pugui anar a més en els pròxims dies:



De moment aquest escalfament que ja fa dies que s'està produint, ha fet que el JET ja no sigui tan estirat i amb marcada circulació zonal. Ara el JET està patint ondulacions importants. Nord-Amèrica te una entrada freda important i l'àrea de Grècia en tindrà una aquests pròxims dies. Ja s'està movent la cosa. Nosaltrs de moment no hem tingut sort que ens afecti cap d'aquestes ondulacions però de ben segur que una o altra ens acabarà afectant. De moment, com us deia al principi, mapes en mà domini de l'anticicló amb pas d'alguns fronts poc actius fins ben be a tocar del dia 15.