DARRERA HORA

sábado, 28 de enero de 2012

PREVISIÓ PER DISSABTE 28 DE GENER





Per avui dissabte s'espera un matí encara amb força núvols a la meitat est del País amb tendència a anar-se trencant a mesura que passin les hores. A la meitat oest hi haurà moltes més clarianes ja de bon matí. Encara a primera hora es poden anar reproduïnt algunes precipitacions febles en forma de ruixats dispersos que ràpidament haurien d'anar desapareixent. Malgrat tot és possible que a partir de migdia altra vegada es tornin a reproduir nous ruixats en punts de muntanya de l'interior de Girona i nord de Barcelona.

A la tarda, l'arribada d'un pronunciat embossament fred en alçada farà que els núvols puguin créixer amb rapidesa a molts punts de la meitat nord, especialment comarques interiors de Girona i del nord de Barcelona, però també d'altres punts de la resta de la meitat nord i donar lloc a ruixats de curta durada que localment podrien anar acompanyats de calamarsa petita i/o neu granulada. Aquests ruixats tindran tendència a anar evolucionant a mesura que passin les hores també cap a zones litorals entre la Costa Central i la Costa Brava.

La cota de neu estarà en uns 800-900m al matí baixant de cara a la tarda a 500-600m i esporàdicament per sota en moments de xàfeg intens.

Els vents seran tot el dia de NNO a l'extrem nord del litoral, NNE a la Costa Brava, ONO a l'extrem sud i al litoral de Tarragona i ESE al voltant de la Costa Central i sud de la Costa Brava.

Les temperatures avui experimentaran un comportament curiós. Les màximes encara es mantindran força similars a les d'ahir i les mínimes no s'enregistraran al matí sinó a tocar de la pròxima mitjanit moment en que s'apreciarà un descens tèrmic brusc a tot el País.