DARRERA HORA

domingo, 15 de enero de 2012

SEGUIMENT ESPECIAL DE MODELS: ACTUALITZACIÓ 6H

Nova actualització ara al migdia corresponent a les 6 hores d'aquest matí, en aquest cas només del GFS que és el únic model que te 4 passades. Aquesta per cert sense radiosondatge.

Comparem els trets diferencials entre l'anterior de les 0H i aquesta de la 6H. Aquest primera mapa a 144 hores vista, és de l'actualització anterior i si el comparem amb el segon mapa que és de la nova actualització hi ha dues novetats rellevants que poden fer canviar el devenir de tot plegat en la següent actualització d'aquesta tarda.

D'una banda veiem que l'Açorià perd recolzament en alçada(colors menys vermellosos) i per tant estarà més devil. I per una altra entra en joc una baixa relativa al sud Francès que he encerclat per que la veieu be. Per tant podem dir que aquesta sortida ha millorat respecte l'anterior:




I tot plegat ho podem veure una mica millor en els ensembles corresponents a la Costa Central Catalana i concretament en la zona encerclada, on veiem que en l'actualització de les 0H(primer diagrama)hi havia menys línies per sota de la isoterma 0 que no pas en l'actualització de les 6H(segon diagrama):





Donç el que us dic. El model ha millorat però també hem de tenir en compte que no hi ha radiosondeig incorporat.

Molt atents hem d'estar a les actualitzacions d'aquesta tarda que podrien ser decisives o potser encara no i ens faran patir fins les actualitzacions de demà al matí.

A la tarda en seguim parlant!!