DARRERA HORA

miércoles, 4 de enero de 2012

ATENCIÓ GRÈCIA I ZONA BALCANS

Com us deia ahir en una entrada d'aquest blog, la circulació atmosfèrica ja no es tan marcadament zonal com les darreres setmanes i el JET ja comença a fer de les seves. De moment, nosaltres quedem fora dels seus atacs i no serà com a mínim fins més enllà del dia 15 que potser tindrem més sort.

On han d'estar ben atents, com ja us explicava també ahir, és a la zona de Grècia i Balcans. Un pronunciat solc fred en alçada es despenjarà cap aquella zona el divendres, creant una profundíssima perturbació sobre Grècia mateix.



En capes mitges també els entrarà molt de fred d'origen continental:



I les precipitacions amb aquesta profundíssima perturbació seran persistents entre divendres i dissabte i en alguns casos acompanyades de tempesta, baixant la cota de neu fins a nivell de mar. Molt em temo que tota aquella zona serà notícia per les fortes nevades i pel col.lapse que podran patir, especialment a Grècia, ja que com ens passa a nosaltres en aquest tipus de situacions i com a bon País Mediterrani tampoc estan massa acostumats a patir temporals de neu majúsculs com el que se'ls ve al damunt i que no serà precisament una nevadeta anecdòtica sinó més aviat de les que fan història. Ho anirem seguint des de la distància!!!.