DARRERA HORA

domingo, 15 de enero de 2012

SEGUIMENT ESPECIAL DE MODELS: ACTUALITZACIÓ 0H

Entrem en una jornada en que serà, al menys això crec jo, jornada clau en el posicionament dels models. Fa dies que els models no es posen d'acord en el que ha de passar a partir del 21 de gener, marcant-nos uns d'ells fredorada amb inestibilitat i d'altres temps indefinit però sense grans canvis destacables. Segurament al llarg de la jornada d'avui i molt concretament en les actualitzacions d'aquesta tarda, ja es posin d'acord els models i per tant ja podrem tenir més clar que passarà més enllà del 21.

És per aquest motiu que avui centraré l'activitat d'aquest blog a analitzar cadascuna de les sortides que facin els models i més concretament els dos grans, l'Europeu i el GFS.

Anem donç a comentar algunes cosetes. Fins ahir dissabte el GFS estava tossut amb enviar l'embossament fred més a l'est de la nostra posició. En canvi, fins ahir dissabte l'Europeu estava tossut en fer venir l'embossament fred cap a nosaltres.

De moment, aquest matí i ja amb els dos models actualitzats ens trobem amb la següent disposició. A 144 hores els dos models s'assemblen molt. L'europeu ha reculat i ara sembla també enviar l'embossament fred cap a l'est de la nostra posició. Malgrat tot hi ha una diferència entre tots dos models i és que l'Europeu posiciona l'Açorià molt més a l'oest que el GFS que ens el posa molt més a prop. Les peces estan molt ben col.locadetes per poder veure encara quecom molt interessant en les pròximes actualitzacions, malgrat no ens enganyem, després d'aquesta darrera actualització matinal tot pinta unamica pitjor. Aquí teniu els dos models a 144h per que veieu el que us comento:




I a 168h la cosa està molt interessant. Mapes diferents en tots dos models amb un GFS que insisteix en posar-nos molt més aprop l'Açorià però amb un petit detall important que és aquest petit intent de fusió Açorià-rus que ens podria portar tota la massa freda cap a nosaltres. L'Europeu en canvi no veu aquest possibilitat de fusió. Aquí en teniu els dos models a 168h:




Resumint...Que després d'aquestes actualitzacions matinals tot pinta pitjor però encara amb porta oberta a canviar a millor.

En la pròxima actualització actualitzo amb nova entrada aquest seguiment. I sobretot a la tarda que és quan segurament estarà més interessant.