DARRERA HORA

viernes, 20 de enero de 2012

PREVISIÓ PER DIVENDRES 20 DE GENER





Per avui divendres s'espera un dia amb cels força asserenats a bona part del País amb pas de núvols prims que aniran a menys a mesura que passin les hores. A la cara nord del Pirineu els cels estaran molt ennuvolats tota la jornada i a l'interior de l'extrem sud hi podran haver també cels entre variables i localment ennuvolats amb tendència a disminuir els núvols de cara a la tarda. No és descartable que pugui aparéixer algun banc de núvols baixos entre la Costa Central i el sud de la Costa Brava al llarg de la jornada. Presència de força boires matinals en moltes valls que a diferència dels darrers dies, avui s'haurien de disipar totes elles a molt estirar al voltant del migdia.

S'esperen precipitacions a la cara nord del Pirineu que seran en general febles i que aniran perdent pistonada a mesura que avanci la tarda amb una cota de neu que rondarà els 1800m baixant a 1500m de cara a la tarda. També es podria escapar algun feble ruixat al voltant dels Ports a l'interior de l'extrem sud del País.

Els vents seran al matí de ONO als dos extrems del litoral i litoral de Tarragona i de OSO al litoral de Barcelona i Girona. A la tarda els vent giraran a ESE al litoral comprès entre la Costa Central i el sud de la Costa Brava, mantenint-se el ONO a la resta de zones marítimes.

Les temperatures seran més altes, especialment les màximes que pujaran de forma decidida.