DARRERA HORA

miércoles, 25 de enero de 2012

DIVENDRES RUIXATS I TEMPESTES

Com ahir ja us avançava, divendres ens arriba un front que com podeu veure en aquest mapa, ens porta temperatures a uns 5500m de l'ordre de -26ºC a -27ºC.



Aquesta vegada l'anàlisis de la situació és força sencill. Mireu aquest mapa de vents on podeu veure que a la meitat nord, especialment sector nordest del País, els vents de Nord i nordest més aviat eixuts, ventaran tota aquella zona mentre que tota la meitat sud està dominada amb aquests colors com més blanquinosos que son reflexe de la convergència que hi haurà a la zona.



Els vents de nord i nordest que us comentava abans ventaran la meitat nord i sobretot nordest del País, faran que el percentatge d'humitat entre superfície i 5500m(mapa de sota) sigui relativament baix en aquella zona, mentre que a la meitat sud i degut a la convergència que us comentava i al no ser afectats pels vents eixuts anteriorment comentats, l'humitat serà molt elevada en tota la vertical atmosfèrica:



Resumint.....Cal esperar possibilitat de ruixats en qualsevol punt del País, molt aïllats i en general poc importants a la meitat nord i en canvi, ruixats freqüents, fins i tot amb algun fenòmen tempestuós i amb possibilitat de calamarsa a tota la meitat sud. Fins i tot és possible que en algun punt d'aquesta meitat sud es pugui acumular algun registre relativament important de precipitació.

El mateix divendres a primeríssima hora en la previsió diària ja afinarem quines seran les comarques de la meitat sud on les precipitacions podrien caure amb més intensitat i en quines seran més probables els fenòmens tempestuosos.