DARRERA HORA

domingo, 8 de mayo de 2011

VESPRE I NIT QUE HAN ESTAT FORÇA MOGUTS

El passat vespre i nit han estat força moguts en moltes comarques catalanes, especialment del sud, ponent i centre del País i no tant cap al sector nordest i comarques Gironines.

Aquest és el mapa de llamps del passat vespre i nit i tal i com s'esperava la major activitat s'ha centrat cap al sud del País, comarques litorals i prelitorals de Tarragona i sud de Barcelona. Cap a les comarques de Ponent, on també s'esperava molta activitat tempestuosa, aquesta no s'hi ha presentat amb tot l'esplendor que s'esprava, tot i que n'hi ha hagut i malgrat hi ha plogut amb moltes ganes.



Durant la tarda les pluges van anar afectant tota la zona nordoest del País, previ a l'arribada del gruix de la perturbació.

Ja cap al vespre, aquesta és la imatge del radar quan les recipitacions afectaven el sud i ponent. Les pluges van anar acompanyades de ratxes de vent molt potents, fins i tot una mica violentes i els registres de precipitació van ser entre els 20 i els 50mm en moltes zones de Tarragona i Lleida caiguts a més en molt poca estona.



Una mica més tard, les precipitacions ja afectaven bona part del centre del País i comarques Barcelonines. En força punts s'han recollit també quantitats importants de precipitació que en alguns casos com el Maresme han superat els 30mm.



I a mesura que la massa de precipitacions anava evolucionant cap al nord, anava perdent pistonada i els registres de precipitació i l'activitat elèctrica anaven disminuint. Malgrat tot, al voltant del Montseny encara s'han registrat en alguns punts més de 20mm. Cap a les comarques Gironines molt poqueta aigua recollida i fins i tot en algun punt no hi ha caigut ni una gota.