DARRERA HORA

domingo, 1 de mayo de 2011

POSSIBLE EVOLUCIÓ PRÒXIMES HORES

Aquest és el mapa de llamps d'ahir disssabte. Els fenòmens tempestuosos van tenir dos focus locals. D'una banda entre Montserrat i la serra de Prades i d'una altra banda entre la serra d'Encija i el Montsec, aquest segon cas, més marcat que el primer. A banda dels fenòmens tempestuosos, de ruixats en van haber sobretot al sector nordoest i a la resta del País, algun de molt local.




Aquesta és la imatge del Meteosat d'aquest matí on s'ha de destacar la presència de núvols alts repartits per força punts del País:



Avui, malgrat tenim condicions per inestabilitat similar a la d'ahir dissabte, aquests núvols alts ens podrien inhibir la possibilitat de creixement de nuvolades amb la rapidesa que ho van fer ahir en alguns sectors.

Malgrat tot, s'espera que al sector nordoest a la tarda puguin haber ruixats i amb possibilitat d'algun fenòmen tempestuós(zona blau fosc al mapa). En molts d'altres punts del País(zona blau claret)no es descarta que aparegui algun ruixat, difíclment amb tempesta però no impossible. I a la resta de zones en blanc, és molt difícil que es presentin ruixats, malgrat no es pot descartar del tot ja que d'inestabilitat en tenim encara i estem a la primavera.



Demà dilluns i sobretot dimarts, sembla qu la inestabilitat anirà a més. I en especial dimarts que segueix pintant molt interessant. En farem seguiment!!