DARRERA HORA

martes, 3 de mayo de 2011

POSSIBLE EVOLUCIÓ TARDA DE DIMARTS

Donç tal i com es preveia, després d'un matí molt tranquil, ja s'ha animat el cotarro en moltes comarques de la meitat nord del País. Aquí teniu l imatge actual del radar per fer-vos una idea de la ditribució de les precipitacions. Tingueu en compte que tal i com us comenatava aquest matí, tot plegat te tendència a circular en sentit nordoest-sudest i per tant, la tendència és a que les comarques centrals, prelitoral i fins i tot litoral acabin rebent la seva dosi de ruixat o tempesta:




Aquest és el mapa de llamps fins ara. Al final del dia, de ben segur que el mapa estarà molt més carregat:



I aquí l'explicació del moviment de tot plegat de nordoest a sudest. Els vents a 3000 metres d'alçada son del nordoest. Fixeuvos en les bosses d'humitat a aquella alçada i la seva evolució entre les 12 UTC que son les 14h i les 18 UTC que son les 20h. Aquestes zones més morades son reflexe de les zones en les que es poden presentar els ruixats i tempestes aquesta tarda.






En resum, els ruixts i tempestes s'extendran aquesta tarda a molts més punts del centre i prelitoral i acabaran per afectar punts del litoral de la Costa Daurada cap al nord.