DARRERA HORA

sábado, 7 de mayo de 2011

POSSIBLE EVOLUCIÓ PRÒXIMES HORES

Aquesta és la situació actual en quant a precipitacions al nostre País. Com es pot veure en el radar hi ha petit ruixats repartits per molts punts del País, que ara mateix afecten especialment al nordest, però que al llarg del matí podran sorgir aquí i allà de forma aleatòria ja que tenim molta inestabilitat.



Així ho indiquen els mapes previstos de precipitació per aquest matí. Moltes precipitcions i molt importants cap al centre de la Península Ibèrica i aquí a Catalunya, un matí amb possibilitat de ruixats aquí i allà però de moment, poca cosa. No heu de fer massa cas a la distribució i localització dels ruixats qu donen els mapes per que durant el matí la situació és molt indefinida i per tant els ruixats seran poc importants i capritxosos en quan a localització.



A la tarda s'hauria d'anar animant el cotarro per tota la meitat oest i sud del País. A mesura que avanci la tarda haurien d'anar guanyant terreny els ruixats i tempestes per aquells zones i anar-se fent més importants amb el pas de les hores. Es mantindria la possibilitat de ruixats en qualsevol altra punt igual que haurà passat al matí. El gruix de l'entrellat es quedarà segurament cap a l'Aragó i no ens atacarà de manera directe. Malgrat tot, caldrà estar atents per que de tempestes en tindrem i algunes podrien anar acompanyades de calamarsa.




I ja cap al tard la part més activa anirà lliscant cap al mar passant pel litoral de Tarragona i part del de Barcelona, on també son d'esperar tempestes.




Malgrat el gruix de la perturbació no ens atacarà de ple, les condicions podrien ser bastant favorables a la formació avançada la tarda i vespre d'algunes cel.lul.les convectives potents i fins i tot amb certa organització i amb possible manifestació d'algun fenòmen sever cap a l'extrem sud del País i comarques interiors de Tarragona i sud de les de Lleida amb la possibilitat de que cap al vespre es poguéssin desplaçar cap a les comarques litorals compreses entre el Baix Ebre i la Costa Central.

I malgrat tot l'explicat, quedi clar que a partir de la tarda, de possibilitat de tempesta n'hi haurà a tot el territori sense excepció, cosa que no vol dir que n'hi hagi d'haver a tot arreu.

Als volts de migdia i amb més temps, ho analitzaré amb més deteniment.