DARRERA HORA

jueves, 8 de octubre de 2009

PREVISIÓ PER DIJOUS 8 D'OCTUBRE




Per avui dijous cal esperar un matí encara a primera hora amb precipitacions que poden caure a qualsevol punt del País però amb menys probabilitats al litoral i amb temps més variable però amb força núvols a la resta, molts d’ells de tipus alt i mig . A partir de mig matí, els núvols aniran disminuint progressivament de sudoest a nordest. Les precipitacions no acabaran de desaparèixer del tot en el cuadrant nordoest i nord del País.

A la tarda els núvols creixeran al Pirineu, Prepirineu i zones de muntanya del prelitoral, zones de muntanya de Tarragona, Catalunya Central i son possibles tempestes i ruixats en qualsevol d’aquests punts. Les precipitacions més importants a la meitat nord del País. A l’Interior, sud del País i litoral, cels més despejats. Al litoral augmentaran els núvols a darrera hora fruit de la desfeta de les tempestes i no es pot descartar que pugui caure alguna gota de tot just mullar el terra de forma local cap al tard.

Els vents seran força variables dominant el component sudest tot el dia a totes les zones marítimes i entrant la tramuntana a l’extrem nord a darrera hora de la jornada.

Les temperatures seran similars a les d’ahir a l’Interior i Pirineu, però segurament pujaran de forma marcada al Prelitoral i algunes zones del litoral per efecte dels vents rescalfats que giraran entre mestral i ponent en aquelles zones a les hores centrals del dia. A partir del vespre i sobretot nit, sensible baixada de temperatures arreu del territori.