DARRERA HORA

viernes, 2 de octubre de 2009

LES PLUGES DEL PAÍS VALENCIÀ










El delegat de Gobern de Murcia, Rafael González Tovar, junt amb el delegado territorial de la Agència Estatal de Meteorologia, Fernando Belda, van exposar amb motiu de la fí de l’any hidrològic, el balanç de pluges recollides a a la regió en els darrers mesos. Així, des de octubre de 2008 a septembre de 2009 s’han acumulat a la regió de Murcia una mitjana de 391 litres d’aigua per metre cuadrat, un 22 per cent més del que correspondria al valor mitjà anual.

Respecte al recent acabat mes de setembre, han recollit una mitjana de 100 litres per metre cuadrat que suposa un tres-cents per cent per sobre de la mitjana normal d’aquest mes i el califiquen com «el mes más húmedo, siendo el tercer mes de septiembre más lluvioso desde 1961».

Tot i així, encara que la sensació, veient les imatges de més amunt, és de que amb tots aquests litres caiguts, hidrològicament la cosa va molt bé, però res més lluny de la realitat, ja que segons aquests senyors, ha plogut molt a les conques baixes dels rius i els pantans gairebé no han crescut gens.

Les imatges han estat extretes de 20minutos.es.