DARRERA HORA

jueves, 15 de octubre de 2009

CEL DE BARCELONA AQUESTA TARDA VESPRE

Aquesta tarda, tot i que no estava previst, a la ciutat de Barcelona ha caigut un petit ruixadet. Fins i tot s'ha pogut sentir un trò als voltants de les 16.30h.

Tot plegat a vingut donat per una entrada de vents en superfície, que han aportat humitat i que en xocar amb les muntanyes, aquestes fan d'efecte palanca llençant aquesta humitat cap a munt.

Quan aquesta humitat ha pujat cap a munt, s'ha trobat amb una bosseta freda que ens entrava tan a capes mitges com a capes més altes i ha format aquests núvols, suficientment desenvolupats com per donar aquest ruixadet.

Aquí podeu veure algunes imatges preses a posteriori del ruixadet, als voltants de les 19h.






En aquesta imatge, podem veure un cel ben amenaçador. L'ambient s'ha fet força més fresquet després d'haber fet el ruixadet.




I en aquesta podem veure les bases ben negrotes dels núvols i amb els seus cims ataronjats per efecte de la llum del sol que encara hi havia a aquella alçada.

Per cert, aquest ruixat només a deixat a Glòries una quantitat inapreciable, però en d'altres barris de la part occidental de la ciutat i zones del Baix Llobregat, s'ha arribat a recollir entre 2 i 4L.
Ara hem d'estar atents a les temperatures que aquesta nit es desplomaran. Glaçades al Pirineu i zones de l'Interior. Al litoral també baixaran, sempre que els núvols ho permetin, perque hi haurà zones del litoral sud i central, on l'abundància de núvols no permetrà que les temperatures puguin baixar tant.