DARRERA HORA

sábado, 17 de octubre de 2009

PLUGES PER LA SETMANA QUE BÉ

METEOGRAMA DEL BAIX EBRE:

METEOGRAMA DE BARCELONA:

METEOGRAMA DE L'EMPORDÀ:

METEOGRAMA DEL PRINCIPAT D'ANDORRA:



Si mirem amb deteniment aquests meteogrames podem observar varies coses interessants.

Per una banda, a totes 4 zones seleccionades, s'observa que les temperatures a partir de demà diumenge a la tarda inicien una recuperació evident. Això ho podem veure clarament a tots 4 meteogrames observan la linea en la que diu temp. 850Hpa.

Per una altra banda, observant la linea que diu precipitacions, veiem varies coses a destacar:

- d'una banda, veiem que en el meteograma de Barcelona per aquesta nit i matinada hi ha una linea negre que emergeix lleugerament. Això és el reflexe de la possibilitat que aquesta nit ens afecti algun ruixat o tempesta com a efecte del rebuf que es pot produir en aquesta zona.

- D'una altra banda, veiem que a partir de dimarts vespre i sobretot dimecres i part de dijous, hi haurà precipitacions a totes 4 zones que estem analitzant. En principi, la major part de linees de possibilitats semblen indicar que el punt de Catalunya on més aigua podria caure seria la zona de l'empordà, però aquí bé la darrera conclusió d'aquest anàlisi de models i que comento en el darrer punt.

- Al marge del que indiquen la majoria de linees de possibilitats en quant a precipitacions, observem que la linea negre, que és en principi la que més probabilitats té d'ajustar-se a la realitat, augmenta les quantitats de pluja a Barcelona i Baix Ebre, disminueix aquestes quantitats de pluja per l'Empordà lleugerament i les rebaixa considerablement per Andorra.

La conclusió final és que tot i que en un principi els models estimaven que la depressió mediterrània es colocaria més al nord, gairebé sobre Catalunya, afectant sobretot al nord de Catalunya i sud de França, poc a poc van precisant que aquesta depressió es colocarà una mica més cap al sud, afectant molt més de plè a totes les comarques catalanes, especialment de la meitat est, però també a la resta.

Resumint, sembla bastant clar, tot i que encara queden alguns dies i la cosa podria canvir sensiblement, que entre dimartsnit i dijous matí, un temporal de pluges generals afectarà tota Catalunya. Creuem els dits perque no es torcin les previsions, que fà molta falta una regada general.