DARRERA HORA

jueves, 29 de octubre de 2009

OCTUBRE CALURÓS

Segons el rotatiu l'Economista, aquest any, a tota la Península, però en especial al País Valencià, l'octubre ha preferit fer la seva entrada vestit de bikini en lloc de fer-ho amb el tradicional abric. El primer mes del calendari tardorenc ha sorprès als valencians amb un ambient calurós més propi de l'estiu. Només a mitjans de mes els termòmetres van registrar valor propis de l'època de l'any.

La temperatura mitja d'octubre a València sol estar entre 18,2º -22,5º de màxima i 14º de mínima, segons l'Agència Valenciana de Meteorologia (AEMET), quan aquest any, durant l'octubre els valors mitjans que s'han registrat fins ara han estat entre els 23º -28º durant el dia i 17,5º per la nit. És a dir, casi cinc graus més del que és habitual. Unes temperatures excesivament càlides que son característiques dels primers mesos estiuencs.

Els responsables de l'anormal situació climatològica que atravessa la Comunitat son el vent de ponent que ha bufat algunes jornades i els anticiclons.

La situació atmosfèrica es mantindrà sense canvis el que resta de setmana. Segons l'AEMET, la dorsal anticiclònica amb aire càlid associat que es va situar sobre la península el passat cap de setmana es mantindrà estacionari. Així donç, octubre acabarà com va començar, amb temperatures al voltant dels 25º al migdia a tot el litoral i zones baixes.





Vist tot el que s'ha explicat, no és d'extranyar de poder veure imatges com la de sota. Una platja molt i molt concorreguda per tractar-se d'un dia d'octubre. Es tracta de la platja del Postiguet a la zona d'Alacant.