DARRERA HORA

lunes, 5 de octubre de 2009

INUNDACIONS A L'INDIA


Segons l’agència EFE, ja es compten per mil.lions els afectats per les inundacions que afecten el sud i a l’oest de l’India i ja son 228 les persones mortes.

La pitjor part se l’emporta el suroest del País, on ja es compten 174 víctimes mortals i més de 1,5 mil.lions de damnificats.

Moltes persones continuen esperant als sostres de les seves cases a que algú els pugui rescatar i és que un munt de pobles i ciutats estan totalment anegats , com a consequència de que els rius de la zona s’han desbordat.

A més, ara hi ha la por que pugui cedir la presa d’algun pantà com a consequència de les esquerdes que podria provocar la pressió de l’aigua.

Les inundacions, que han estat considerades com “les pitjors en un segle”, tenen el seu orígen en una intensa Depresió provinent de la badia de Bengala i que ha provocat fortes precipitacions que han desbordat rius i pantans.

Aquestes pluges Monsòniques que sòlen afectar l’India de juny a setembre, tots els anys provoquen inundacions a molts estats del País i la mort de moltes persones a les àrees amb pitjors infraestructures.

Informació i fotografia extretes de l’Agència EFE.