DARRERA HORA

lunes, 14 de noviembre de 2011

RISC DE PLUGES FORTES

Tal i com ja us avançava ahir, demà dimarts l'arribada d'un front molt actiu i el seu aire fred associat en alçada, formaran una petita baixa entre les costes del sud de Catalunya i les Balears.

La posició final que agafarà la baixa serà la que podrà fer que al final plogui més en uns punts o en uns altres. El que està força clar és que a les comarques on demà es centri la part més activa de precipitació, les quantitats que s'hi podan recollir seran molt i molt importants.

Aquí teniu el darrer mapa de GFS sortit del forn aquesta tarda. La baixa agafaria posició entre el Baix Ebre i Mallorca.






Si finalment és aquesta la seva ubicació definitiva, cal esperar que ja de matinada vagin progressant ruixats i tempestes per les comarques del sud i interior de Tarragona i del sud de Lleida degut a l'avançada del front. En aquestes zones poden caure ruixats i tempestes de caràcter moderat i puntualment intens. Però les precipitacions ja anirien enretirant-se d'aquestes zones a mesura que entressim en el matí de demà. Tot i que hi plourà i en alguns punts amb ganes, no sembla que hagi de ser la zona més beneficiada.

On si que podrien començar a reactivar-se i molt les precipitacions a mesura que avanci el matí seria pel centre del País i comarques de Barcelona. Segurament aquesta seria la zona més crítica de l'episodi ja que s'hi junten tots el ingredients necessaris per la formació de grans tempestes.

Amb el pas de les hores, les pluges anirien evolucionant cap a les comarques de Girona on també podrien espategar amb força. Tot i acumular molta aigua en alguns punts sembla que no serien tan potents com en les zones abans comentades.

Malgrat tot, en aquestes situacions cal seguir minut a minut la ubicació final de la baixa ja que és aquest detall el que marcarà la ubicació exacta de les precipitacions més fortes.

Demà a primeríssima hora del matí en la previsió diària del temps us afino del tot els petits detalls de la previsió.