DARRERA HORA

sábado, 5 de noviembre de 2011

PREVISIÓ PER DISSABTE 5 DE NOVEMBRE





Per avui dissabte cal esperar un matí amb cels variables a bona part del País, amb estones de cels més trencats i estones de cels una mica més carregats. Els núvols més compactes correspondran a la zona del nordest i àrea del Pirineu, on s'hi esperen al llarg del matí alguns ruixats que en el cas de l'extrem nordest i nord del litoral Gironí podrien ser d'intensitat moderada. No es descarta algun ruixat aïllat en algun altra punt del País.

A la tarda hi haurà una tendència a fer-se més compactes els núvols cap a les comarques de la meitat nord del País i especialment comarques de Barcelona i Girona. En totes aquestes zones poden sorgir en qualsevol moment ruixats de distribució irregular, els més freqüents cap a les comarques del nordest. Avançada la tarda i vespre no es descarta algun fenòmen tempestuós entre la Costa Central i el nord de la Costa Daurada. A la resta de comarques de la meitat sud i ponent s'espera una tarda variable sense descartar del tot algun ruixat aïllat.

La neu avui pot baixar al voltant dels 2000-2200 aproximadament.

Els vents seran al matí de NNO a l'extrem sud del litoral i de SSO a la resta de zones marítimes. A la tarda, bufarà el NNO al litoral de Tarragona i sud del de Barcelona i SSE a la resta de zones marítimes.

Les temperatures mínimes seran una mica més baixes i les màximes es mantindran estables.


AVANÇ DE PREVISIÓ PRÒXIMES JORNADES

Per demà diumenge el pronòstic és molt incert amb els mapes actuals. Depenent de l'ubicació exacte d'una petita baixa Mediterrània, podem tenir dos tipus de temps bens diferents. Segons alguns mapes, la baixa es situaria entre les Balears i Sardenya i per tant, tindriem un dia similar al d'avui, amb alguns ruixats irregulars i inclús amb disminució de l'inestabilitat de cara a la tarda amb disminució clara dels núvols respecte al matí. En canvi d'altres mapes ens col.loquen la baixa just davant la Costa Central, cosa que provocaria un veritable temporal de pluja a bona part del centre i meitat est del País. En tot cas, el temps per demà s'haurà de confirmar aquesta tarda en que els mapes segurament ja es posaran d'acord en el que pugui passar. Us recomano seguir l'informació del blog.

Per dilluns s'espera un dia variable amb restes d'inestabilitat i alguns ruixats irregulars cap a l'est del País i Pirineu i algun ruixat