DARRERA HORA

martes, 15 de noviembre de 2011

PREVISIÓ PER DIMARTS 15 DE NOVEMBRE





Per avui dimarts cal esperar un matí molt ennuvolat arreu del País amb precipitacions que poden ser força generals i abundants al centre, ponent i meitat sud del País. Especial atenció a les comarques de la Catalunya Central i localment litoral i prelitoral comprès entre Tarragona i Barcelona per que ja podrien anar agafant més força les precipitacions fins i tot algunes acompanyades de fenòmen tempestuós i deixar anar quantitats força importants de precipitació. De moment, a gran part de la meitat nord, nord de les comarques de Barcelona i bona part de les de Girona, podran anar caient alguns ruixats més aviat aïllats, algun de caràcter moderat, però en general de moment molts núvols i poques pecipitacions al llarg del matí.

A la tarda es mantindran els cels molt ennuvolats arreu del País amb obertura d'algunes tímides clarianes cap a l'extrem sud del País i comarques del sud de lleida. Les precipitacions es faran molt abundants, fins i tot d'intensitat forta a molt forta i acompanyades de tempesta a la Catalunya Central, litoral i prelitoral del nord de Tarragona i el de Barcelona. Molta atenció aquestes comarques per que les quantitats de precipitació podrien superar tranquilament els 100mm. Per l'extrem sud del País i comarques del sud de Lleida, les precipitacions ja s'anirien enretirant. A les comarques del nord de Barcelona i bona part de les de Girona no seria fins avançada la tarda i vespre que no s'hi començarien a fer més extenses les precipitacions i ja sense tanta virulència com les que podrien caure a les comarques anteriorment comentades.

Els vents al matí seran de ESE a totes les zones marítimes i a la tarda es mantindrà el ESE al litoral de Barcelona i Girona entrant el NO al litoral de Tarragona.

Les temperatures mínimes seran més altes i les màximes més baixes.


AVANÇ DE PREVISIÓ PRÒXIMES JORNADES

Per demà dimecres es mantindrien els cels molt ennuvolats a bon part del País amb cels més variables per ponent i sud del País. Es mantindrien algunes precipitacions a les comarques de Girona i Barcelona no descartant alguns ruixats a la resta de País.

Per dijous s'esperen cels ja més oberts arreu del País i amb més domini del sol i sembla que a priori sense risc de precipitacions.