DARRERA HORA

lunes, 14 de noviembre de 2011

PREVISIÓ PER DILLUNS 14 DE NOVEMBRE





Per avui dilluns cal esperar un matí amb cels entre variables i estones més tapats en molts punts del centre i est del País amb tendència a augmentar encara més els núvols a mesura que avanci el matí i migdia. A l'oest i sobretot sector nordoest més presència de clarianes amb tendència també a que a partir de migdia els núvols augmentin més. Presència d'algunes boires però en general menys importants que els darrers dies. Al matí s'esperen algunes precipitacions cap a l'extrem sud del País, precipitacions que podrien extendre's t'imidament cap a d'altres punts del litoral de Tarragona i Barcelona a partir de migdia aproximadament.

A la tarda els cels aniran quedant ja molt ennuvolats a gairebé tot el País potser amb l'excepció de l'extrem nordoest on encara hi podria haver alguna clariana. Les precipitacions podran aparéixer en punts del litoral, prelitoral i més ailladament en alguns punts del centre i oest del País, així com en algun punts del Pirineu més oriental. Tal i com va passar ahir, és probable que les precipitacions puguin ser més generoses a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona que no pas a la resta i molt irregulars i a més puguin ser puntualment de caràcter intens en algun punts de la Costa Central(Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme i més puntualment Vallesos). A diferència d'ahir, avui no es pot descartar l'aparició d'algun fenòmen tempestuós local. Destacar l'irregularitat de les precipitacions que puguin caure donat que es tractarà de ruixats de poca extensió i que no afectaran de la mateixa manera localitats separades per distàncies relativament curtes.

Els vents seran tot el dia de ESE a totes les zones marítimes.

Les temperatures mínimes seran més baixes i les màximes es mantindran sense canvis destacables.


AVANÇ DE PREVISIÓ PRÒXIMES JORNADES

Per demà dimarts també s'espera una jornada molt ennuvolada però amb precipitacions ja de matinada avançant pel centre i sud del País, extenent-se i generalitzant-se a gairebé tot el País al llarg de la jornada.

Per dimecres es mantindrien els cels molt ennuvolats a bon part del País amb obertura ja de clarianes per ponent i sud del País. Es mantindrien les precipitacions a les comarques de Girona i Barcelona especialment la primera meitat de la jornada.