DARRERA HORA

martes, 22 de noviembre de 2011

PREVISIÓ PER DIMARTS 22 DE NOVEMBRE





Per avui dimarts s'espera encara un matí en conjunt molt ennuvolat a tot el País ja obrint-se alguna primera clariana en algun punt del centre i meitat nord. Tot el matí es mantindrà la possibilitat de ruixats entre febles i moderats en qualsevol punt de la meitat est del País tot i que això no vol dir que sigui segur que hagi de ploure. Els dos sectors amb més probabilitat de ruixats correspondrien al nordest del País i sobretot a l'extrem sud del País. Seria en aquesta zona del sud del País on les pluges encara podrien anar acompanyades localment de tempesta i tenir intensitats entre moderada i forta. També s'esperen pluges cap al sector de ponent i comarques interiors de Tarragona i sud de Lleida.

A la tarda hi haurà una tendència a l'obertura de clarianes al centre i meitat nord del País, mantenint-se els cels més ennuvolats cap a l'est de les comarques Gironines, meitat sud del País i especialment extrem sud. A la tarda disminueix la possibilitat de ruixats respecte al matí en tot el centre i meitat nord del País malgrat encara se'n puguin presentar alguns, els més probables cap a l'extrem nordest del País, est de les comarques Gironines i al Pirineu. A l'extrem sud i comarques de l'interior de Tarragona i sud de Lleida els cels seguiran molt ennuvolats amb risc de ruixats que en el cas de l'extrem sud del País encara podrien tenir caire entre moderat i intens.

Els vents seran tot el dia de ENE a totes les zones marítimes.

Les temperatures mínimes seran una mica més altes i les màximes una mica més baixes.


AVANÇ DE PREVISIÓ PER DEMÀ

Per demà dimecres s'espera un dia amb cels molt asserenats en general, possiblement amb força boires matinals i núvols de retenció a la cara nord del Pirineu. No s'esperen precipitacions.

TENDÈNCIA PRÒXIMES JORNADES

La tendència és que tinguem uns quants dies amb domini anticiclònic malgrat que per la jornada de dijous, un petit embossament fred en alçada podria provocar un repunt d'inestabilitat amb possibilitat d'alguns xàfegs de tarda. Tot i així no està massa clar encara que donarà de sí aquest petit embossament.