DARRERA HORA

viernes, 6 de abril de 2012

PREVISIÓ PER DIVENDRES SANT



Per avui divendres s'espera un matí en general amb cels més variables que les darreres jornades fins i tot amb amb estones de grans clarianes i amb més estones de sol. En general cels més carregats a la meitat oest i cels més variables a la meitat est. No obstant, en qualsevol moment els núvols poden fer-se més compactes i donar ruixats que podrien afectar qualsevol comarca i sent de distribució molt irregular. Segurament les comarques de l'est de Girona son les que menys probabilitats tindran de formació de ruixats. Al matí son força probables la formació de ruixats locala a litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, sempre de distribució irregular.

A mesura que avanci la jornada els núvols es faran molt més desenvolupats i s'aniran generant ruixats i tempestes que podran afectar especialment les comarques de Lleida i interior de Tarragona i altiplà central. En aquestes zones les tempestes poden ser fortes, acompanyades localment de calamarsa o fins i tot pedra. No es descarta en aquestes zones la possibilitat d'algun esclafit o algun fenòmen tornàdic.

A la resta de zones, possibilitat també de ruixats i tempestes, algunes de forta intensitat. La zona amb menys probabilitat de precipitació seria la zona de les comarques de l'est de Girona, on podria no arribar a precipitar en tota la jornada.

La cota de neu al Pirineu i als ports estarà situada en uns 1500m i a la de zones en uns 1700-1800m.

Els vents al matí seran de SSE a totes les zones marítimes amb tendència a girar a SSO de cara a la tarda.

Les temperatures mínimes es mantindran estables i les màximes seran més altes a litoral i prelitoral i amb tendència a baixar a la resta de zones.