DARRERA HORA

domingo, 15 de abril de 2012

PREVISIÓ PER DIUMENGE 15 D'ABRIL




Per avui diumenge s'espera un dia amb cels variables a bona part del País. Al matí s'esperen algunes precipitacions a primeres hores al sector de Tarragona amb tendència a anar remitint amb el pas de les hores. A mesura que avanci el matí, els núvols creixeran amb força al Prelitoral, especialment al comprès entre Barcelona i Girona i ja al voltant de migdia podrien aparéixer els primers ruixats a la zona. A la cara nord del Pirineu i zones d'influència, anirà agafant embranzida la nevada a mesura que avanci el matí.

A la tarda, els ruixats podran anar-se reproduint de forma irregular en punts del litoral i prelitoral entre el nord de Tarragona i la Costa Brava sud on no es descarta la formació d'algun nucli tempestuós amb possibilitat de calamarsa. També son possibles alguns ruixats aïllats en qualsevol altra punt del País. La nevada a la cara nord del Pirineu anirà agafant contundència al llarg de la tarda i les acumulacions de neu a la zona es podran anar fent força importants. La nevada també podrà saltar a estones a la cara sud de la serralada.

La cota de neu pot baixar a la cara nord del Pirineu i sector més occidental fins uns 700-800m i al més oriental fins uns 900-1000m. A la resta de muntanyes del País la cota es mantindrà en uns 1200m, esporàdicament per sota.

Els vents seran tota la jornada de NNO a totes les zones marítimes a excepció del tram comprès entre la Costa Central i el sud de la Costa Brava on els vents podran bufar de SSE.

Les temperatures en general no experimentaran grans variacions respecte ahir. Les màximes però, a les comarques de Lleida i Tarragona tenen tendència a ser més elevades.