DARRERA HORA

lunes, 16 de abril de 2012

PREVISIÓ PER DILLUNS 16 D'ABRIL





Per avui dilluns s'espera un matí amb cels variables arreu del País. Els cels estaran molt més ennuvolats al Pirineu i especialment a la seva cara nord i zones d'influència on a primera hora del matí la nevada encara serà entre moderada i intensa amb tendència a anar perdent pistonada al llarg del matí. Els núvols també podrien ser més compactes a l'extrem del sector nordest del País on podrien haver precipitacions que al llarg del matí, també anirien remitint.

A la tarda els cels tendiran a anar asserenant-se cada vegada més pel sud, centre i ponent del País, però es mantindran alguns núvols cap a les comarques de Barcelona i Girona que podran encara deixar els cels una mica variables però en principi, sense risc de precipitació. A la tarda es mantindran els cels molt ennuvolats a la cara nord del Pirineu amb algunes nevades, en aquest cas, de caràcter ja molt feble.

La cota de neu a la cara nord del Pirineu serà prou baixa com per que la neu es pugui presentar en qualsevol cota. A la cara sud la cota serà una mica més elevada i serà molt variable malgrat en general estarà situada en uns 700-800m.

Els vents seran tota la jornada de NNO a totes les zones marítimes a excepció del tram comprès entre el Garraf i La Selva aproximadament, on durant unes poques hores a les hores centrals del dia, els vents podrien girar transitòriament a SSO.

Les temperatures mínimes clarament mes baixes a excepció d'alguns punts on el vent n'hagi pogut frenar la caiguda. Les màximes no experimenten masses canvis malgrat allà on bufi fort el vent, la sensació de fred podria ser més acusada que ahir diumenge.