DARRERA HORA

jueves, 19 de abril de 2012

PREVISIÓ PER DIJOUS 19 D'ABRIL





Per avui dijous s'espera un matí amb cels variables a la meitat nord del País i cels entre asserenats i variables a la resta del centre i sud del País. La tendència és que a mesura que avanci el matí creixin amb rapidesa els núvols en punts de muntanya de la meitat nord i que ja avançat el matí puguin aparéixer els primers ruixats pel sector nordoest, punts del Pirineu i també esporàdicament en punts del litoral de Girona.

A la tarda els cels es faran variables a tot el País i els ruixats i tempestes es podran fer freqüents en molts punts de la meitat nord i acabar afectant especialment Pirineu, Prepirineu, nord de la Depresió Central i litoral i prelitoral comprès aproximadament del Barcelonès en amunt. També son probables alguns ruixats tot i que de caràcter molt més aïllat i dispersos en qualsevol altra punt del País al llarg de la tarda. Algun fenòmen tempestuós podria anar acompanyat de calamarsa.

La cota de neu al Pirineu estarà situada avui en uns 1100-1200m i a la resta de muntanyes del País estarà en uns 1600m.

Els vents al matí seran entre ponent i mestral al litoral de Tarragona i Barcelona i de direcció variable al litoral de Girona. A la tarda seguirà bufant el ponent-mestral al litoral de Tarragona i sud de Barcelona, entrarà la tramuntana a l'extrem nord i bufarà el gregal entre la Costa Central i la Costa Brava.

Les temperatures mínimes es mantindran sense canvis significatius i les màximes amb tendència a pujar tot i que es quedaran més curtes al sector nordest del País i es mantidran estables al Pirineu.