DARRERA HORA

lunes, 23 de abril de 2012

EVOLUCIÓ DEL TEMPS PRÒXIMS DIES

Si analitzem una mica el que pot passar en el mig i llarg termini, podem destacar varies coses. Cal que us fixeu, com un embossament fred es deixarà caure en els pròxims dies per l'oest de la Península Ibèrica.

Això comportarà que a la nostra zona els vents dominants siguin del sector de sud, molt més càlids que els que tenim ara i que per tant, comportin un augment important de les temperatures a partir de mitjans de setmana. En el següent mapa he escenificat amb aquestes fletxes l'origen del vent que ens arribarà per la banda est de l'embossament fred:




En aquest altra mapa, que és el de temperatures a un 1500m d'alçada, podeu veure com una bombolla càlida ens anirà envaïnt al llarg de la setmana:


 


En aquests altres dos mapes segúents podreu veure molt millor això de l'augment clar que tindrem de temperatures. En el primer mapa teniu les temperatures previstes per avui dilluns a migdia i en el segon mapa les previstes de cara a dijous a migdia. Podeu observar el canvi de colors i de valors a clarament més vermells i més elevats de cara a dijous:




Ara bé.....No ens enganyem tots plegats!! Aquesta pujada sobtada de temperatures serà el preludi del que acabarà sent un escenari de temps molt inestable i revoltat en acabar la setmana i coincidint amb el pont de l'1 de maig.

El pont son 4 dies i de ben segur que no estarà plovent tots els dies i a totes hores, però l'embossament fred que estarà a mitjans de setmana a l'oest peninsular, al llarg del pont se'ns aproparà amb decisió tal i com es pot veure en el mapa següent i els ruixats i tempestes i els cels variables ens acompayaran en molts moments del pont:




Ho anirem seguint i comentant els pròxims dies!!!