DARRERA HORA

viernes, 27 de abril de 2012

DEMÀ DISSABTE CICLOGÈNESI EXPLOSSIVA

Demà dissabte s'iniciarà al damunt de Catalunya la gestació d'una nova ciclogènesi explossiva amb una caiguda de presió entre demà dissabte tarda i el matí de diumenge d'uns 15Hpa en poc més de 12 hores. Aquí teniu el mapa de demà migdia just en el moment en que com qui diu se'ns començarà a gestar al damunt:


Per sort, després es desplaçarà a mesura que s'aprofundeixi cap al Golf de Viscaia i agafarà el seu nivell màxim al nordoest de Galícia Atlàntic endins. Demà entre la tarda i la nit i matinada ens anirà afectant l'embossament fred que portarà associat la baixa. Aquest afectarà especialment a la meitat oest del País. Ho podeu veure amb aquests colors més verdosos:






Els vents a tots els nivells ens asseguraran bosses d'humitat important. És el cas dels 5000m en que hi haurà molta humitat:




 



I és també els cas dels 3000m on hi haurà les mateixes condicions:







Resumint, demà dissabte a mesura que avanci la jornada les precipitacions aniran guanyant terreny per la meitat oest del País i lentament, avançada la tarda i vespre i sobretot nit i matinada de dissabte a diumenge, les precipitacions es generalitzaran i es faran abundants en moltes zones del País.

Les més abundoses correspondrien a la meitat oest del Pais i especialment a les cares sud de les muntanyes del Pirineu i Prepirineu ja que els vents del sud hi son molt propicis a la zona.

A la meitat oest no es descarta algun fenòmen tempestuós.