DARRERA HORA

sábado, 28 de abril de 2012

PREVISIÓ PER DISSABTE 28 D'ABRIL





Per avui dissabte s'espera un dia amb cels força ennuvolats arreu del País. Es poden anar produint al llarg del dia ruixats aïllats i febles en diferents punts del País.

A banda d'això, a mesura que avanci la jornada les precipitacions aniran agafant embranzida primer pel sector nordoest del País i després per força comarques de la meitat oest. En aquestes zones ja de cara a la tarda, es podria presentar fins i tot algun fenòmen tempestuós. Avançada la tarda les precipitacions aniran guanyant terreny i s'aniran consolidant a totes les comarques centrals del País.

Ja de cara al vespre i nit anirien guanyant protagonisme cap a l'est del País, malgrat en aquesta darrera zona ja no serien tan abundoses com ho hauran estat al centre i oest del País.

Les quantitats més abundants de precipitació es registraran a les cares sud del Pirineu i Prepirineu on les precipitacions es podrien fer moderades i persistents.

La cota de neu estarà molt per damunt dels 2500m al matí però amb tendència a anar baixant al llarg de la jornada. A darrera hora de la tarda ja es situarà en uns 2000m al Pirineu més occidental, lleugerament superior al seu vessant oriental.

Els vents seran al matí allevantats a totes les zones marítimes amb tendència a anar girant a xaloc a mesura que avanci la jornada.

Les temperatures mínimes es mantindran sense canvis destacables i les màximes seran més baixes.