DARRERA HORA

martes, 17 de abril de 2012

NOU CANVI DE TEMPS

Sembla que la primavera no vol donar respir i tot i que una mica ahir i sobretot avui, el temps s'ha estabilitzat i els ruixats i tempestes han descansat, els pròxims dies la inestabilitat tornarà a contraatacar-nos.

Aquest és la situació actual per avui dimarts en que estem una mica en terra de ningú en espera de que ens vinguin canvis. Seguim dins la zona de de vents de nord predominants i de moment amb tranquilitat. Vaja, que aprofitem el dia d'avui que segurament serà molt asserenat arreu tot i que de cara a la tarda ja aniran arribant núvols per ponent, extrem sud i quadrant nordoest del País:



Demà ja canvien de nou les tornes. Fixeu-vos com dels colors verdosos del mapa anterior previst per avui, ja passem als tons blavosos previstos per demà. Això no és més que l'arribada d'un front amb embossamnet fred a capes altes que farà augmentar la inestabilitat:



En aquest mapa isobàric previst per demà migdia podreu veure millor el front que comento, que de fet, a migdia ja ens haurà passat de llarg però fixeu-vos en el detall que forma aquesta baixa(L) davant les costes Gironines i deixar anar aquesta mena de cueta de front afectant les comarques de Girona i nord de Barcelona. Vaja, que demà veurem molts núvols arreu i les precipitacions es faran més probables a Pirineu, Prepirineu i comarques de Girona i nord de Barcelona. Com que entrarà aire fred en alçada, pot presentar-se algun fenòmen tempestuós:



Dijous la cosa encara es complica una mica més. Podeu veure en aquest mapa com els tons blavosos es fan més intensos. És a dir, més fren alçada que no pas dimecres. I és que un segon front ens passarà pel damunt:



En aquest mapa isobàric previst per dijous es pot veure millor com el front ens estarà rebassant i a més forma al seu darrera aquesta petita baixa(L) que ens passarà pel damunt al llarg de la jornada de dijous. Resumint, dijous dominat pel temps molt inestable amb possibilitat de ruixats i tempestes que a diferència de demà dimecres, en aquest cas ja podran presentar-se en qualsevol comarca del País.



Com sempre us dic, en aquest tipus de situacions us recomano de seguir cada dia a primera hora la previsió del temps d'aquest blog per tal d'estar ben informats de quines seran les zones més afectades per les possibles precipitacions.