DARRERA HORA

domingo, 15 de enero de 2012

SEGUIMENT ESPECIAL DE MODELS: ACTUALITZACIÓ 12H

Donç ja som al vespre d'avui diumenge i tots els models ja han llençat la seva sortida de les 12h. Gran millora en l'espectatives de fred a partir del cap de setmana vinent.

A 144 hores vista tan el GFS com l'Europeu son molt similars amb una diferència a comentar i és que el GFS ens segueix posant l'Açorià més a prop que no pas l'Europeu. Magrat tot he de dir que mirant a fons models la meva opinió és que quadra més la posició allunyada que li poa l'Europeu que no pas la del GFS que el posa més aprop. Tots dos ja ens posen la massa freda apuntant més cap a nosaltres. Aquí els teniu per comparar primer el GFS i després l'Europeu:




A 168 hores vista ja augmenten una mica més les diferències i una d'elles és de primera categoria i és aquesta baixa que es treu de la màniga l'Europeu en el segon mapa sota les Britàniques i que no veu el GFS en el primer. Ho podeu veure en els següents mapes:




Si aquesta baixa que l'Europeu es treu de la màniga sota les Britàniques es confirma, podria ser atraguda cap a nosaltres per l'embossament fred que es veu al sudoest Peninsular i tot plegat a l'hora fer d'atracció de tota la massa freda Europea. Tot plegat encara queden coses per definir que segurament demà podrem acavar de sentenciar.

Però sabeu que és el que més patxoca em fa i que em fa estar eufòric davant el que ens pot venir? Els ensembles!! Després de moltes anteriors sortides en que no mostraven res d'interès mireu el diagrama segúent corresponent a temperatures a 850Hpa i 500Hpa a la Costa Central Catalana de la darrera actualització i mireu com gairebé totes les línies del diagrama sense excepció es suiciden per sota de la isoterma 0 a partir del 21.




I compareu el diagrama anterior de la sortida d'aquesta tarda amb el de la sortida del migdia. No hi ha color!!



Fa dies que comentem que en ve una de grossa més enllà del dia 20 i avui podem dir per primera vegada que la cosa comença ja a mostrar maneres. No obstant recomano no posar-se eufòric i esperar a les actualitzacions de demà per obrir definitivament les ampolles de cava. Crec que els mapes encara han de millorar molt més!! Això d'avui, aquest canvi de rumb en els models d'aquesta tarda només és el principi!!

Demà en parlem!!