DARRERA HORA

lunes, 2 de enero de 2012

PREVISIÓ PER DILLUNS 2 DE GENER





Per avui dilluns s'espera un matí amb cels entre variables i puntualment ennuvolats arreu del País i amb possibilitat de que es pugui escapar algun feble ruixat o gotetes en qualsevol punt del País. A la cara nord del Pirineu i zones d'influència els cels romandran ennuvolats tot el matí i amb precipitacions entr febles i moderades en aquelles zones. A mesura que avanci el matí els cels s'aniran trencant arreu del País quedant cada vegada els cels més asserenats, fora de l'àrea del Pirineu i alguns punts del nordest on els núvols encara persistirien.

A la tarda es mantindran els cels força ennuvolats a la cara nord del Pirineu i zones d'influència on s'hi mantindran les precipitacions. Al triangle format entre Montseny-Maresme-sud Costa Brava, els cels a la tarda seran variables i amb creixement de nuvolades que localment podran deixar anar alguns ruixats i que de forma puntual podrien presentar-se en forma de tempesta. Algun d'aquests ruixats podria arribar a tocar també l'àrea del Barcelonès. En cas de tempesta, no es descarta la possibilitat de que pugui caure calamarsa. No es descarta que el cim del Montseny pugui enfarinar al llarg de la tarda. Els ruixats serien sempre de caràcter local, irregulars, poc extensos i de curta durada i ni molt menys afectaran totes les poblacions de la zona ressenyada. A la resta del País, cels força asserenats i domini del sol.

La cota de neu al Pirineu baixarà dels 1200-1300m del matí als 700m a la tarda pel que fa a la cara nord, lleugerament superior a la cara sud.

Els vents seran al matí de ONO a totes les zones marítimes. A la tarda es mantindrà el ONO arreu del litoral excepte entre el Maresme i el sud de la Costa Brava on podrà girar a ESE.

Les temperatures mínimes seran més altes i les màximes tindran tendència a baixar.