DARRERA HORA

lunes, 2 de enero de 2012

POSSIBILITAT DE RUIXATS DE TARDA

Avui dilluns ens passa el primer front de l'any 2012. Aquest front és molt poc actiu i només serà capaç de produir un augment dels núvols al matí amb alguns ruixadets o gotetes disperses repartides per diferents punts del País. Molt poqueta cosa!!

Després, a partir de midia aproximadament ràpidament s'anirà netejant el cel i escampant els núvols. Entraran a la tarda la tramuntana i el mestral i entre aquests dos vents es formarà una línia de convergència que podeu veure en color més blanquinos en aquest mapa atravessant el Maresme.



Aquesta línia de convergència farà que els núvols puguin créixer amb facilitat en la zona on es produeixi i com que ens penetra una bosseta de -25ºC a 500Hpa, tot plegat li pot donar una mica més d'efectivitat.



Com que els vents seran en alçada de nord-oest, els ruixats que es puguin formar, tindran tendència a anar circulant de nordoest a sudest. La major probabilitat de ruixats es donaria a la comarca del Maresme(centre i nord de la comarca especialment) i en menor mesura, La Selva, sud del Baix Empordà i Vallès Oriental. També podria arribar algun ruixat tot i que menys probable a Barcelonès, Vallès Occidental i sud del Gironès. Localment no es descarta algun fenòmen tempestuós amb possibilitat de calamarsa.

En aquest mapa he intentat plasmar la probabilitat de ruixats d'aquesta tarda en les zones comentades: