DARRERA HORA

martes, 31 de enero de 2012

CANVI AMB MAJÚSCULES

Aquí teniu un meteograma previst per la zona de la Costa Central. Per enmarcar!! Jo crec que en tota la era informàtica mai no s'ha vist un meteograma amb tan de fred a tan poquetes hores vista, amb temperatures que gairebé assolirien els -15ºC a 1500m:



Sembla força segur que a partir de demà dimecres i especialment a partir de dijous les temperatures baixaran amb força a tots els nivells. El cap de setmana podríem tenir les temperatures més baixes dels darrers anys, potser del que portem de segle XXI.

En el capítol de precipitacions semblaria que demà dimecres iniciaríem un episodi de precipitacions que es podria mantenir en certes comarques fin dijous a tocar de migdia. La cota de neu s'iniciaria demà en cotes encara no molt baixes però ja la matinada de dijous estaríem parlant de cotes de neu a nivell de mar.

Aquest vespre i mapes amb mà, intentaré afinar al màxim el que pot donar de sí aquest episodi de precipitacions cosa que ara no es pot fer per que al tractar-se d'una mesobaixa, els mapes encara ballen molt en quant a l'afectació i durada de les precipitacions. Fins i tot hores d'ara hi ha mapes que només veuen alguns ruixats aíllats per que no s'arriba a crear la mesobaixa.

Al vespre ho intentem desgranar tot plegat!!