DARRERA HORA

lunes, 16 de enero de 2012

PREVISIÓ PER DILLUNS 16 DE GENER





Per avui dilluns s'espera un matí amb cels força ennuvolats a litoral i prelitoral, centre del País, Interior i sobretot sud del País. Cels amb clarianes al sector nordoest del país. Al matí poden haver precipitacions entre febles i moderades a l'extrem sud del País i comarques de l'interior de Tarragona. Poden aparéixer també precipitacions en general de caràcter feble en algun cas molt local moderada en punts del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona. I alguna gota o petit plugim també podria aparéixer tot i no simbolitzr-ho en el mapa a la resta de litoral i prelitoral i esporàdicament en algun punt del centre del País. La cota de neu al matí estarà en uns 800-1000m tot i que a l'extrem sud, zona dels Ports, la neu podria fer presència més abaix d'aquesta cota. Al matí també podria enfarinar el Montseny en un principi per sota dels 800m amb tendència a pujar de cota.

A la tarda els cels es mantindran molt ennuvolats a litoral i prelitoral, meitat sud del País i Pirineu i Prepirineu oriental i amb tendència a anar obrint clarianes a la resta de zones, especialment sector nordoest i per ponent. Poden haver precipitacions entre dèvils i moderades al sector nordest del País, especialment zona de l'Empordà i Pirineu Oriental. Podran mantenir-se les precipitacions a l'extrem sud del País i malgrat no simbolitzar-ho en el mapa es mantindrà el risc d'algun plugim o quatre gotes a la resta de litoral i prelitoral. La neu en general tindrà tendència a pujar a cotes de 1000-1200m si bé en algunes valls del Pirineu Oriental la cota podria estar en uns 800m.

Els vents seran tot el dia de ENE a totes les zones marítimes.

Les temperatures mínimes en general seran una miqueta més altes excepte a muntanya on tindran tendència a baixar. Les màximes podran quedar una més curtes que les registrades ahir diumenge.