DARRERA HORA

martes, 17 de enero de 2012

ELS MAPES HAN CANVIAT

La veritat que porto anys fent seguiments i només una vegada recordo que passés una cosa similar a la que ha passat en aquesta ocasió amb les previsions fantàstiques que hi havien per a partir del cap de setmana.

Tots els models indicaven força fred a partir del cap de setmana. Fins i tot tots els ensembles del GFS a excepció de la sortida principal. I que ha passat? Allò que gairebé mai passa però que si recordeu en la última entrada que vaig fer en aquest blog ahir us deia que això de que la negre es plegués a la resta d'ensembles tampoc és una regla de tres i no seria la primera vegada que les que reculen son les de la resta d'ensembles cap a la negre.

Això és el que va passar entre ahir nit i avui i per tant i juntament amb la reculada de tota la resta de models, s'esvaeix tot el que es preveia pels pròxims dies.

Els models ho tenen molt clar fins dilluns-dimarts en que l'anticicló estarà força lluny de nosaltres però estarem sota la seva influència en forma de falca. Ho podeu veure tant en l'europeu com en el GFS previst per dilluns:




I tots els ensembles per la Costa Central del GFS inclosa sortida principal del model, no presenten gens de dispersió fins el dia 23, per tant el mode te claríssim el que diu:



L'esperança està en que les presions si que afluixen tal i com indicaven els models i això obre la porta a possibles canvis més enlla de mitja setmana vinent tot i que no necessàriament a entrades fredes ja que també podria ser zonal. En tot cas ho anirem seguint:



Comentar per acabar i no vull ser gafe, que com us he dit en començar, només una vegada m'ha passat una cosa similar a aquesta en un seguiment. No recordo quin any va ser que va passar, però si recordo que també era segona meitat de gener en un hivern en el que tampoc havia passat encara res destacable i molt anticiclònic.

Sabeu que va acabar passant....Que va ser l'hivern "pastanaga". Els models sempre veien fred al segon panell que puntualment saltaven en alguna sortida al primer panell i així va passar també febrer i març sense passar res destacable.

Per sort, no hi ha dos anys iguals. Al menys això espero!!! I que baix de moral que estic. El consol és que m'he divertit molt fent tots aquests dies el seguiment.