DARRERA HORA

viernes, 29 de julio de 2011

PREVISIÓ PER DIVENDRES 29 DE JULIOL





Per avui divendres cal esperar unes primeres hores del matí amb cels variables a molts punts del Pirineu, centre i meitat est del País i més asserenats tot i que també amb algun banc de núvols cap a la resta de zones. Amb el pas de les hores es mantindran els bancs de núvols baixos amb cels variables en molts punts del Pirineu i de les comarques de Barcelona i Girona, essent una mica més abundants en punts del litoral entre el Maresme i la Costa Brava i en punts del Pirineu més oriental. També s'esperen alguns núvols cap a l'extrem sud del País. A la resta del País, s'aniran imposant els cels més asserenats amb pas d'algunes bandes de núvols prims cap a les hores centrals del dia. Passat el migdia podria aparéixer alguna primera tímida precipitació cap al Pirineu més oriental. No és descartable que es pugui escapar alguna gota dels núvols baixos de la meitat est.

A la tarda haurien de disminuir els núvols cap a l'est de les comarques Gironines, mantenint-se els cels variables a les comarques de Barcelona i interior de Girona i augmentant amb el pas de les hores els núvols al centre del País i comarques de l'est de Tarragona. Independentment, creixeran nuvolades al Pirineu i Prepirineu que podran deixar anar algun feble ruixat aïllat cap aquell sector, més probables al seu vessant oriental(Berguedà-Ripollès-nord d'Osona-Garrotxa). Arribada de núvols alts a darrera hora de la tarda per ponent i sector nordoest del País.

Els vents seran al matí de NO a l'extrem sud del litoral, de NNO a l'extrem nord, de NNE a la Costa Brava i de ESE entre el nord de la Costa Daurada i el sud de la Costa Brava. A la tarda bufarà el SSE al voltant de la Costa Central i s'anirà imposant el SSO a la resta de zones marítimes.

Les temperatures mínimes seran mes altes i les màximes seran similars o una mica més altes que les registrades ahir.