DARRERA HORA

jueves, 14 de julio de 2011

PREVISIÓ PER DIJOUS 14 DE JULIOL





Per avui dijous cal esperar un matí amb cels variables a bona part del País. Els cels seran més ennuvolats cap al litoral i prelitoral entre el sud de Barcelona i el sud de la Costa Brava on podran anar-se produint ruixats al llarg del matí. S'haurà de tenir especial atenció entre el Baix Llobregat i el Maresme per que fins a migmatí o migdia, alguna de les precipitacions podria tenir entre moderada i forta intensitat i localment podria també anar acompanyada de tempesta si bé en la majoria dels casos seran pluges d'anar fent. A partir de migdia aquestes precipitacions tindrien tendència a anar extenent-se per d'altres comarques del nordest alhora que perdrien força cap al litoral i prelitoral. També podria sorgir algun ruixat feble cap al Pirineu occidental.

A la tarda s'espera que els cels puguin estar més asserenats cap a la meitat sud, matenint-se variables a la meitat nord. Son possibles precipitacions cap al sector nordest i en general, en qualsevol punt de muntanya de la meitat nord, especialment cap al Prepirineu i amb possibilitat d'algun fenòmen tempestuós aïllat. Cap al litoral que al matí haurà estat molt carregat i amb precipitacions, s'espera que a la tarda lentament els núvols es vagin trencant quedant els cels variables.

Els vents seran al matí de NNO a l'extrem nord del litoral, de NO a l'extrem sud i de ESE entre el nord de la Costa Daurada i el sud de la Costa Brava. A la tarda es mantindrà el NNO a l'extrem nord del litoral, bufarà el ESE al litoral de Tarragona i sud del de Barcelona i s'imposarà el NNO al litoral de Girona i nord del de Barcelona.

Les temperatures mínimes seran molt similars a les registrades ahir i les màximes baixaran cap al sud on ahir es van disparar per efecte del mestral, pujaran lleugerament a l'Empordà per efecte de la tramuntana rescalfada i no patiran variacions significatives a la resta.